electrozi pentru sudura - Seda Invest

Produse
Go to content
ELECTORZI BAZIC MONOLITH

DESTINATIA SI DOMENIUL DE APLICARE
Electrozii Monolith Bazic sunt destinati pentru sudare in toate pozitiile spatiale a constructiilor importante si a conductelor din otel cu continut de carbon si otel slab aliat cu limita de rezistenta de la 500 MPa pana la 640 MPa, mai ales daca este necesara asigurarea rezistentei marite a imbinarilor sudate la fisurile fierbinti. Au o larga aplicare in domeniul constructiilor de poduri, in constructia si repararea navelor si productia vaselor sub presiune.
CONDITII PRIVIND UTILIZAREA
Coeficientul topirii prin sudare - 0,5-11,5 g/A.h. Consumul de electrozi pentru 1 kg de metal topit prin sudare - 1,58 kg. Productivitatea nominala pana 115%. Sudarea cu electrozii Monolith Bazic se realizeaza cu curent continuu de polaritate inversa sau cu curent alternativ de la transformator cu tensiunea cursului inactiv cel putin de 70±1O.Electrozii cu diametrul de la 2,0 mm pana la 4 mm sunt destinati pentru realizarea sudarii in toate pozitiile spatiale, in afara de cea verticala, de sus in jos, iar electrozii cu diametrul de 5,0 mm - pentru sudare in pozitia inferioara. Pozitia orizontala pe suprafata verticala si pozitia verticala prin metoda ,,de jos in sus’’.
INFORMATll SUPLIMENTARE
Electrozii Monolith Bazic se disting prin rezistenta crescuta a metalului cusaturii si de asemenea, asigura obtinerea metalului cusaturii de o puritate deosebita si cu un
continut de hidrogen scazut. Posibilitatea efectuarii sudarii cu curent alternativ exclude actiunea umflarii magnetice. Transferul rapid a metalului in picaturi fine la sudura cu electrozii Monolith Bazic asigura formarea usoara a metalului de sudura si o stabilitate mai buna de ardere a arcului.
Datorita adaugarii prafului de fier in invelisul electrozilor, a crescut cu 20% eficacitatea utilizarii electrozilor Monolith Bazic, si in acelasi timp sunt compensate pierderile de metal la ardere si stropire; este redus consumul de electrozi cu 10-15%; este ridicata productivitatea topirii prin sudare cu 8-10%. Zgura nu curge in baia de sudura, se forrneaza un cordon cu aspect estetic si cu o buna detasare a zgurii.
CALCINAREA INAINTE DE SUDARE
In conditii normale de depozitare, calcinarea inaintea sudarii nu este necesara.
In caz de umezire, calcinarea se face la 380-420° timp de 60 min.

CARACTERISTICI

ELECTROZI RUTILIC LIFE MONOLITH

DESTINATIA SI DOMENIUL DE APLICARE
Electrod universal destinat aplicarii largi In industrie si la domiciliu, cu eliminare redusa a aerosolului de sudura. Este destinat pentru sudare manuala in arc la curent electric continuu sau alternativ a constructiilor obisnuite si a celor importante din otel cu continut scazut de carbon, care se livreaza conform DSTU 2651 I GOST 380 (St 0, St 1, St 2, St 3 de toate grupele A, B, V ~i toate gradele de dezoxidare - ,,KP’’. ,,PS”,,,SP”) si conform GOST 1050 (OSkp, 08kp, 08ps, 08, 1 Okp, 1 Ops, 10, 1 Skp, 1 Sps, 15, 20kp, 20ps, 20), In toate pozitiile spatiale (In afara de pozitia verticala de sus in jos pentru electrozi cu diametrul 5,0 mm).
CONDITII PRIVIND UTILIZAREA
Coeficientul topirii prin sudare- 9,5 g/A.h. Consumul de electrozi pentru 1 kg de metal topit prin sudare - 1,75 kg.
Electrozii marca MONOLIT RC Life sunt destinati pentru sudarea imbinarilor de colt, cap la cap, de suprapunere din metal cu grosimea de la 3 la 20 mm.
Electrozii sunt putin sensibili la calitatea de formare a marginilor, la prezenta ruginii si a altor impuritati de suprafata.
In cazul sudarii de asamblare este posibil sa se lucreze in toate pozitiile spatiale fara
schimbarea curentului de sudare. Sudarea cusaturilor verticale prin metoda de sus
In jos se realizeaza cu ajutorul unui arc scurt sau prin sprijin. Nu este recornandata
permiterea scurgerii zgurii in fata arcului. Pentru aceasta, unghiul ridicarii electrodului
fata de verticala trebuie sa constituie 40-70’ in pozitia inferioara electrodul trebuie sa
fie inclinat in directia sudarii cu 20-40’ de la verticala.
PROPRIETATI SPECIALE
Electrozii MONOLIT RC Life se disting de marfurile analogice ale altor producatori prin cantitatea redusa a eliminarilor si prin intensitatea formarii aerosolului  de sudura si a manganului in timpul sudarii metalului. Aceastea s-au realizat pe calea alegerii materiei prime de o calitate superioara si datorita nivelului inalt de control asupra
proceselor tehnologice de fabricare a electrozilor. lnstitutul de sudura electrica ,,E.O.Paton” al Academiei Nationale de Stiinte din Ucraina si lnstitutul medicinei muncii al Academiei Stiintelor Medicinale din Ucraina au confirmat ca eliminarile de mangan sunt scazute cu mai mult de 30%, iar eliminarea substantelor toxice in aerosolul de sudura cu peste 28%.
Electrozii MONOLIT RC Life se disting prin aprinderea initiala si cea repetata usoara, prin arderea usoara si stabila a arcului, asigura mici pierderi a metalului de la stropire, topire uniforma a acoperirii, o formare perfecta a metalului cusaturii, desprindere usoara a pojghitei de zgura.
Este permisa realizarea sudarii la curenti extrem de scazuti. Pentru electrozii cu
diametru mic, sudarea poate fi efectuata de la surse de alimentare, inclusiv cele de la
reteaua de uz casnic.
Folosirea usoara a electrozilor ofera posibilitatea de a realiza sudarea si de catre sudorii incepatori.
Sudarea in locuri greu accesibile. Posibilitatea de a indoi electrodul fara deteriorarea
invelisului.
Este posibila sudura pe suprafete oxigenate, vopsite si uleiate.
CALCINAREA INAINTE DE SUDARE
In conditii normale de depozitare, calcinarea inaintea sudarii nu este necesara, in caz de umezire, calcinarea se face la 110 ± 1 O’C timp de 25-30 min.

CARACTERISTICI

Back to content